Het beeldverhaal in beeld

Zoals beloofd, ben ik weer op zoek gegaan naar leuke links in de wereld van de strips, en heb ik voor jullie weer wat leuk materiaal gevonden! Het zijn links naar gratis online strips, info over online stripmagazines, en voor als je zelf een striptekenaar wilt worden, nog wat links om je eigen strip te maken online.

Eerst de links naar de gratis online strips:

Slimmeke Slim: Lees online het volledige stripverhaal van de legendarische Slimmeke Slim, die in de jaren negentig de Gazet Van Antwerpen onveilig maakte met zijn veelgelezen dagelijkse avonturen.

Klik op deze link: Slimmeke Slim

slimmeke slim

Antieke stripverhalen 9-99 jr: De website Booxalive heeft 3 verhalen uit de klassieke oudheid omgezet in mooie stripverhalen met het originele Latijn in de stripwolkjes. Als je op de cover van een stripverhaal klikt en daarna linksboven de pagina op “Slideshow graphic novel” kun je de strips lezen met Nederlandse vertaling. Dit is de link: Antieke stripverhalen

Plautus-Curculio-cover-211x300

Dark Horse Animations: Deze Engelstalige link is zeker een aanrader. Je vindt hier vele complete strips als animaties (3 pagina’s!) van onder andere Angel, Hellboy, Buffy, Xena en The Planet of the Apes en vele anderen. Klik op het plaatje van de strip en onder het schermpje op episodes om deze strips volledig te bekijken.

Klik op de link: Dark Horse Animations

Dark Horse

Elfquest: Dit is de langstlopende Engelstalige onafhankelijke fantasy-serie met meer dan 15 miljoen strips, graphic novels en andere publicaties in print. Maak kennis met de elfen en hun vijanden en vrienden en hun zoektocht om anderen van hun eigen soort te vinden op de wereld van Two Moons. Elfquest werd voor het eerst gepubliceerd in 1988 door de makers Wendy en Richard Pini. Deze saga van meer dan 6500 pagina’s is gratis online te lezen via deze link: Elfquest. Klik op de pagina op de nummers onder de afbeeldingen of op “the original quest in full”, er opent zich een viewer, klik daarna op de titel rechtsboven in beeld!

elfquest

Newsarama: Op deze Engelstalige website vind je gratis 3 pagina’s boordevol volledige strips van o.a The Walking Dead, Zorro en Sherlock Holmes!

Klik op deze link: Read comics online

Homeunix Manga: Ook voor de Mangaliefhebbers weer een nieuwe Engelstalige link naar veel gratis Mangastrips. Je vindt hier honderden gratis strips bijeengebracht door Mangaliefhebbers van de hele wereld!

Manga

mangagirl

Donald Duck: Donald Duckstrips zijn bijna niet gratis online te vinden. Een paar links heb ik voor jullie toch gevonden:

Donaldstrips

Donald Duck Magazine 1989 uitgave 4

Donald Duck Magazine 2008 uitgave 19

De grappigste avonturen van Donald Duck No.28

donald

De Orkaan: een Nederlandstalig stripverhaal over de stripfiguren Hans en Kevin gemaakt door Alain Stienen. Klik op deze link:

De Orkaan 

banner-orkaan

Nog enkele andere leuke links op stripgebied:

De Stripkrant: In 2010, 2011 en 2012 gaven de leden van de BNS (Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers) de Stripkrant uit. Het voornaamste doel van de Stripkrant was het enthousiasmeren van niet-striplezers voor het werk van de leden van de beroepsvereniging. De derde editie, die in juni 2012 op de Stripdagen in Haarlem is gelanceerd, is gratis te downloaden, alsmede de twee vorige edities.

De Stripkrant edities 2010, 2011 en 2012

Knocky Magazine: Dit is een gratis Nederlands/Vlaams stripblad gebaseerd op de oude, bekende striptijdschriften, zoals: Kuifje, Sjors, Pep en Robbedoes. Het stripblad is in een zeer humoristische en open stijl gemaakt.

Knocky Magazine

Heb je de smaak helemaal te pakken en denk je “Striptekenen, dat kan ik ook!” dan hier als laatste nog enkele links naar programma’s om digitaal strips te maken!

Pixton Strips/Een strip maken (wel gratis registreren)

Picture a Story

Kun je niet genoeg krijgen van al dit stripplezier? Kijk dan ook eens op mijn vorige artikels over strips:

Lekker online strips lezen!

Strips, strips en nog meer strips!

Prettig strips lezen

Voer voor stripfanaten

Advertenties

2 gedachtes over “Het beeldverhaal in beeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.