Magazines online

Na vorig jaar flink wat links te hebben gegeven naar gratis online magazines, vond ik het weer tijd worden om te kijken of er nog leuke nieuwe tijdschriften online zijn verschenen, en die zijn er inderdaad! Hierbij de lijst met nieuwe (en wat oudere) gratis tijdschriften in diverse categorieën (het eerste artikel van vorig jaar kun je lezen via deze link: Tijd voor een Tijdschrift ).

MSX Computer Magazine:

MSX Computer Magazine en zijn opvolger MSX Computer & Club Magazine verschenen tussen 1985 en 1997. Door de ongekende populariteit van de MSX-thuiscomputer, hadden deze bladen indrukwekkende aantallen abonnees en liep ook de verkoop van losse nummers als een trein. Op het hoogtepunt bedroeg de oplage rond de 40.000 exemplaren, waarmee MCM toen qua aantallen de tweede titel in Nederland en België was. Voor veel mensen was dit de eerste kennismaking met het fenomeen computer.In Nederland werden 250.000 MSX-computers verkocht en zijn er wereldwijd nog altijd vele duizenden hobbyisten actief bezig met deze thuiscomputer. De tijdschriften van toen zijn daarbij nog steeds een bron van informatie. Dit heeft ertoe geleid dat MSX Computer Magazine alle negentig verschenen uitgaven heeft gedigitaliseerd en online beschikbaar heeft gesteld.

MSX

Klik op cover

 

Vertelcultuur   (aflevering 2014)

In dit tijdschrift van het Meertens Instituut (Onderzoek en documentatie van Nederlandse taal en cultuur) staan mondelinge overleveringen en (volks)verhalen vertellen centraal, in heden en verleden. In principe gaat Vertelcultuur over (volks)verhalen en vertellen, en niet zozeer over lezen en voorlezen. Wel zal aandacht worden besteed aan boeken óver vertelcultuur en kunnen er uitstapjes worden gemaakt naar aanverwante performing arts, naar balladen, troubadours, liedcultuur en cabaret.

Tevens wordt er aandacht besteed aan jeugdliteratuur, games, blogs, evenementen, opleidingen, studies, documentaires en films die een duidelijke band hebben met de mondelinge vertelcultuur en tradities. Vertelcultuur voorziet in een behoefte als enige blad in Nederland over de cultuur van het vertellen en is als pdf eenvoudig te downloaden op de website van het Documentatie- en OnderzoeksCentrum Volksverhaal van het Meertens Instituut.

Vertelcultuur

Klik op afbeelding voor Vertelcultuur 2015

 

Gratis tijdschriften Koninklijke Bibliotheek :

Op de website van de KB zijn  1,5 miljoen pagina’s van 80 Nederlandse tijdschriften gratis online in te zien. Het gaat om tijdschriften uit de periode 1850–1940 rondom de onderwerpen literatuur, religie, wetenschap, recht, politiek, cultuur en sport. Volgens de KB zijn de tijdschriften interessant “voor onderzoekers uit verschillende disciplines”, maar kan iedereen die belangstelling heeft voor de recente geschiedenis “aan deze tijdschriften zijn hart ophalen”.

Gay News:

Een Nederlands tijdschrift voor homoseksuelen, dat sinds 1995 maandelijks verschijnt en verspreid wordt in Nederland en België. Verbonden met het tijdschrift zijn twee websites en de jaarlijks verschijnende Amsterdam Gay Map. Lees nu verschillende edities gratis online.

gaynews284

Klik op cover

 

Magastack :

Op deze Engelstalige website vind je duizenden gratis tijdschriften in 54 categorieën. Elke week de nieuwste magazines online, en de mogelijkheid om je verzoek te plaatsen voor een bepaald tijdschrift dat je graag wilt lezen.

YouTech :

Het YouTech magazine is het leukste magazine van Nederland dat iedere twee maanden uitkomt. Bomvol leuke interviews, een kijkje achter de schermen bij coole jobs, het laatste nieuws over games, films en gadgets, spannende prijsvragen en de leukste experimenten.

Youtech

Klik op de cover

Vluchtelingenwerk :

Een magazine boordevol informatie en boeiende artikelen over Vluchtelingenwerk Nederland.

vluchten

Catspiration & Dogspiration :

Dit tijdschrift gaat over onze liefde van en voor de hond en kat. Geniet van de inspirerende en verrassende artikelen over die speciale wereld van de hond en kat & de mens.

cat&dog

Klik op afbeelding

 

 Emigreer Magazine:

Het meest informatieve online magazine over emigreren naar het buitenland. Boordevol informatie, interessante artikelen en tips voor je grote avontuur over de grenzen. Lees de lotgevallen van mensen die de grote stap gewaagd hebben, en deel eventueel je eigen ervaringen met anderen. Verschijnt 12 keer per jaar op de eerste dag van de maand.

Emigreer

 

Kracht:

Dit is een magazine, uitgegeven door het KWF voor iedereen die geraakt is door kanker. Kracht biedt ervaringsverhalen van patiënten en naasten, informatie over nieuwe behandelmethoden, interviews met onderzoekers en informatie over het werk van KWF.

Nummers van magazine kracht op een rij

Klik op de afbeelding

 

M-auto magazine :

De gratis online editie van M-auto magazine, hét Nederlandstalige magazine gespecialiseerd in RC-auto’s en slotwagens. Vol informatie voor zowel de beginnende rijder als de ervaren liefhebber in Nederland en Vlaanderen.
Neem een kijkje in het verleden en duik in het online archief met inmiddels al meer dan tien jaar M-auto magazine, digitaal en na registratie helemaal gratis!

M-auto

Klik op cover

 

Thema :

In Thema Magazine vind je interviews met auteurs, artikelen over praktische psychologie en trends, en een aantal vaste columns en rubrieken. Boeiende achtergrondinformatie over iets waar je je leven lang mee te maken hebt: groei en ontwikkeling.

thema-magazine-18-thumb

Klik op afbeelding

HISWA Magazine :

HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Elk HISWA Magazine is een mix van informatie, opinie, theorie, praktijk en human interest.Het blad is bestemd voor watersportbedrijven, overheden en andere geïnteresseerden in de watersportindustrie. Lees vele eerdere edities nu gratis online.

hiswa

Klik op afbeelding

 

Voorlopig weer even genoeg lees – en kijkvoer. Ik heb al wel gezien dat er nog genoeg links zijn overgebleven voor een volgende update. Suggesties zijn natuurlijk ook altijd welkom!

 

 

Advertenties

4 gedachtes over “Magazines online

  1. Je hebt weer keihard gewerkt om de mensen weer iets goeds te brengen. Wat een uitgebreide collectie aan tijdschriften.Kunnen we weer van genieten. Bedankt boekenland.

  2. Een diepgravend onderzoek voor de lezers van je blog,daar heb je heel veel tijd ingestoken.geweldig , je lezers zullen je dankbaar zijn.dikke duim van joop!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s