Thuis

Poëzieweek 2024: thema ’thuis’

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warm thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

De Poëzieweek is dit jaar van 25 januari t/m 31 januari 2024. Deze week is gevuld met diverse evenementen door het hele land. De agenda vind je hier

Edward van de Vendel schreef het Poëziegeschenk 2024 met als titel ‘Kom nog even naar mij kijken straks’. Je krijgt het Poëziegeschenk gratis bij aankoop van minstens €12,50 poëzie bij elke deelnemende boekhandel!

Hier wat mooie en leuke Poëzielinks om in de stemming te komen.

Gedichten van Simon Vestdijk:

Veel gedichten van de beroemde schrijver en dichter Simon Vestdijk zijn samengebracht in een gratis E-book. Klik op de foto om dit E-book te downloaden!

XX-XY Liefdesgedichten – Wouter van Heiningen: Voor Wouter is liefdespoëzie geen doel op zich. Bij hem ontstaat een liefdesgedicht naar aanleiding van een gebeurtenis, een idee, een herinnering of een emotie. Deze liefdesgedichten zijn in de loop van de afgelopen jaren geschreven. Download deze bundel met 20 gedichten gratis als PDF door op de afbeelding te klikken.

liefdesgedichten.thumb

Poëziepaleis: Kinderen & Poëzie

Gedichtenstad: Poëzie uit België

Paradijsvogels Magazine: Hier vind je gedichten van o.a Rutger Kopland, Maya Angelou, Toon Hermans en vele andere bekende dichters.

Gratis dichtbundels voor het volk!

De Nederlandse Poëzie Encyclopedie (NPE) brengt gratis poëzie-e-bundels uit. Dit vanwege de dramatische afname van het aantal dichtbundels en de stijgende prijzen van poëzie. Dit is de beste prikkel om de moderne beeldschermmens toch met dichtwerken in aanraking te brengen en om nieuwe groepen lezers te motiveren.

Klik op de titel hierboven om de bundels gratis te downloaden!

Nog even een van mijn favoriete gedichten:

Fijne Poëzieweek!

Een gedachte over “Thuis

  1. Heel mooi geschreven Boekenland,Fijn voor mensen die van poëzie houden,die zullen er blij mee zijn.tot de volgende keer Boekenland.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.