Dag van de liefde

Als je deze titel ziet denk je hoogst waarschijnlijk als eerste aan de internationale dag van de liefde oftewel Valentijnsdag. Maar wat weten we precies van deze dag? Ik ben daar eens ingedoken en heb wat interessante fabels en feiten gevonden.

Wist je dat: onze oosterburen op 14 februari het liefst de straat niet opgaan en zich schuil houden in hun huis tot deze vreselijke dag voorbij is? Valentijnsdag is namelijk bij hun de ongeluksdag van het jaar. Dit heeft te maken dat 14 februari de geboortedag van Judas zou zijn.

Wist je dat: Valentijnsdag is de (bijna) meest gevierde dag wereldwijd, alleen Nieuwjaarsdag wordt nog meer gevierd.

Wist je dat: In Argentinië wordt Valentijn maar liefst een hele week gevierd. Het wordt daar de week van de Liefde genoemd.

Wist je dat: De meeste Valentijnskaarten worden naar leerkrachten gestuurd.

Wist je dat: De cadeaus steeds groter en duurder zijn geworden door de tijd heen. Het allergrootste en duurste Valentijnscadeau ooit gegeven was de Taj Mahal in India door Mogol Keizer Shahjahan die het liet bouwen als aandenken aan zijn vrouw.

Ter gelegenheid van deze romantische dag heb ik voor jullie wat mooie, uiteraard gratis, E-books gevonden waarin de romantiek centraal staat. Als je op de afbeeldingen klikt van de E-books of op de links kom je vanzelf op de juiste downloadpagina’s terecht!

Harlequin: Op deze website van de uitgever HarperCollins, die in 2015 Harlequin heeft overgenomen en die uitgever is van o.a de beroemde Bouquetreeks, kun je online maar liefst 17 romans gratis lezen!

EHBT – Eerste Hulp Bij Trouwfoto’s’! 

Een heel mooi E-book vol inspiratie voor de mooiste trouwfoto’s. Boordevol tips en tricks van bruidsfotograaf Jaap Baarends. Gratis binnen enkele seconden te downloaden door op de afbeelding te klikken!

Voor nu en altijd – Sophie Love:

Sophie is vertwijfeld. Zal ze ooit haar prins op het witte paard tegenkomen? Na verschillende stukgelopen relaties zoekt ze rust in het verlaten huis van haar vader in Maine. Maar al snel verschijnt daar de knappe beheerder van het huis. Zou ze haar geluk dan toch gaan vinden?

Leuke links voor Valentijn:

Wat te doen op Valentijnsdag?

Liefdesteksten en Valentijnsteksten van Greetz

Valentijnsdag

Gratis patat eten bij Bram ladage!

Fijne Valentijn allemaal! Kijk hieronder de complete trilogie van Sissi, romantiek ten top!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.